HTML

Zöld Esküvő

Az esküvő valami csodálatos út kezdete. Valóban ez - a csupa nagybetűs - NAP további életünk folyamán. De valóban tiszta szívvel akkor örülhettünk, ha a mi nagy napunkkal minél kevésbé pusztítjuk környezetünket.

Likeold a zöldesküvő

facebook oldalát is!

Írj nekünk bátran! zoldeskuvo (@) messzelato (.) hu

A blog a Messzelátó Egyesület önkénteseinek keze munkája. Minden kapott támogatást az egyesületnek adunk. Öko-tudatos hirdetőket és önkénteseket szívesen látunk!

Friss topikok

  • czrimi: Én erősen gondolkodom a rétivirágból sajátkezűleg készített csokron és koszorún, de azért ez több ... (2014.08.21. 08:41) Vágott virágok nélkül
  • zoldeskuvo: Szia borsoo905! Írtam a párnak, de sajnos még mindig nem válaszoltak a mailemre, így akkor kérlek... (2014.06.03. 12:25) Esküvő Budán a lombok alatt

2014.09.11. 15:36 zoldeskuvo

Mint ahogyan azt ígértük, ebben a cikkben a zöldmenyasszony zöldsminkjéről és zöldfrizurájáról fog szó esni.

 

A legkézenfekvőbbnek tűnő megoldás ugyebár az volna, ha a menyasszony fogná magát és elsétálna egy fodrászhoz, kozmetikushoz, aki mindenféle profi kozmetikummal még az addiginál is szebbre szobrászolná őt. A Nagy Napot megelőzően általában próbakonty és próbasmink is készül (van, hogy több is), hogy ne akkor szembesüljön azzal az ara, hogy nem egyezik az elképzelése a megvalósítással. Ehhez több, előre foglalt időpontra és persze fodrászattól/kozmetikától függően nagyobb pénztárcára van szükség.

Zöld megoldásokkal azonban ez is elkerülhető!

 

Kezdjük a hajkoronával. Ehhez a menyasszony-jelöltnek kell két tükörrel és jó kézügyességgel rendelkeznie vagy egy ügyes testvérrel/anyukával/barátnővel. Ha ez megvan, a történet már karikacsapás szerűen halad előre. Kismillió ’csináld magad!’ képsorozatot találunk az interneten, vagy beruházhatunk egy , ezt a témát boncolgató magazinra, de előbbi megoldással a fák is tovább élnek. A nagy videómegosztó portálokon pedig csodás, szájbarágós videók is a segítségünkre lehetnek. Ezekhez a frizurákhoz egy fodrász hatvankét millió féle kenceficét felhasználna, amivel betonszerűvé varázsolná búbunkat. Ezek a kemikáliákkal dúsított, állatokon tesztelt kozmetikumok szerencsére nem elengedhetetlenek. Főként hajtűre, frizurától függően hajdíszre és hajlakkra lesz szükségünk, amiből hajtógáz mentes, pumpás változathoz is hozzájuthatunk a nagyobb drogériákban, az extra zöld hatás elérésének érdekében. Ha pontról pontra követjük a képen/videón látottakat, ugyanolyan – ha nem szebb- frizurát kapunk, mintha a fodrásztól jönnénk. De ezzel mindenki jobban jár! Persze a fodrászt leszámítva.

A sminket zölden megoldani egy fokkal nehezebbnek tűnik. Természetesen itt is az első lépés a zöldülés felé az, hogy otthon készítjük el, s ezzel máris időt, pénzt, energiát spórolunk. Emellett azonban érdemes figyelni a felhasznált kozmetikumok összetevőire, mivel a legtöbb toxikus nehézfémekkel és további kemikáliákkal van telis tele, amiket jobb elkerülni. Annál jobb adott készítmény, minél kevesebbet tartalmaz a következő listában szereplő anyagok közül:

Ne ijedjünk meg, a lista hosszúnak tűnik, és olyat nemigen fogunk találni,amely egyiket sem tartalmazza, de igyekezhetünk, hogy minél kevesebb szerepeljen az összetevők listáján. Még többet olvashatunk ezen anyagokról itt: http://antalvali.com/karos_anyagok_a_kozmetikumokban .

De ha beleolvasunk a http://wellnessmama.com/4948/homemade-makeup-recipes/ oldalon található cikkekbe, elkézíthetjük saját kozmetikumainkat is,házilag. Ha valakinek kevéssé az asztal az otthoni keverés-kavarás,itt találunk abszolút bio kozmetikumat gyártó cégeket, és elérhetőségeiket is. Ehhez csak egy kis angol tudás vagy egy jó netes fordító szükséges.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldeskuvo.blog.hu/api/trackback/id/tr686689075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása