HTML

Zöld Esküvő

Az esküvő valami csodálatos út kezdete. Valóban ez - a csupa nagybetűs - NAP további életünk folyamán. De valóban tiszta szívvel akkor örülhettünk, ha a mi nagy napunkkal minél kevésbé pusztítjuk környezetünket.

Likeold a zöldesküvő

facebook oldalát is!

Írj nekünk bátran! zoldeskuvo (@) messzelato (.) hu

A blog a Messzelátó Egyesület önkénteseinek keze munkája. Minden kapott támogatást az egyesületnek adunk. Öko-tudatos hirdetőket és önkénteseket szívesen látunk!

Friss topikok

  • czrimi: Én erősen gondolkodom a rétivirágból sajátkezűleg készített csokron és koszorún, de azért ez több ... (2014.08.21. 08:41) Vágott virágok nélkül
  • zoldeskuvo: Szia borsoo905! Írtam a párnak, de sajnos még mindig nem válaszoltak a mailemre, így akkor kérlek... (2014.06.03. 12:25) Esküvő Budán a lombok alatt

2014.06.05. 11:14 zoldeskuvo

A „hetedhét országra szóló” néha nem minden

Sokan hajlamosak úgy tekinteni esküvőjükre, mint az évszázad partijára, amire szinte kötelezőnek érzik, hogy „rááldozzanak” egy kisebb vagyont. Le kell foglalni a helyszínt, lehetőleg egy elegáns éttermet, vagy kastélyt, puccos esküvői menüt kell rendelni, több emeletes tortát szeretnének, mint az amerikai filmeken, vágott virágok halmai díszítsék a templomot és a lagzi helyszínét, és ne feledkezzünk meg az idomított fehér galambokról sem, amik a templomból kilépve fogadják az ifjú párt. Aztán ott van a bérlet limuzin, a márkás esküvői ruha, a menyecske ruha, a dizájnos meghívó, és persze a hatalmas násznép. Mert minél többen vannak, annál jobb a buli.

A kép forrása.

Ez mind szép és jó, és egy esküvő tényleg a legfontosabb nap egy pár életében, és különlegesnek kell lennie, de tényleg a fent leírt dolgoktól lesz az? A párok az esküvőre való készülés során nem egyszer elfelejtik, hogy miért is csinálják ezt az egészet. Hogy lenyűgözzék azon rokonaikat és barátaikat, akiket szökő-évente egyszer látnak? Hogy túllicitálják a szomszédot, vagy legalábbis lépést tartsanak vele, mondván, ha neki olyan volt, nekem is kell? Vagy ott van a nyomás a család részéről: ez így szokás, ezt így illik, stb. De hol van a lényeg? Hol jelenik meg a pár maga? Mitől válik személyessé, és igazán emlékezetessé a nagy nap?

A kép forrása.

Hányszor hallani a menyasszony szájából, hogy „kislány korom óta nagy esküvőről álmodom!” Kislányként nyilván lenyűgözték a csillogás, a habos-babos ruhaköltemények, de legbelül- jobb esetben- akkor is sejthette, hogy nem ez az igazi lényege a dolognak. Nem ezen múlnak a dolgok, hanem hogy ott áll mellette a FÉRFI csupa nagybetűvel, akivel az oldalán teljesen mindegy, hogy milyen esküvője van, királynőnek fogja érezni magát, és csillogni fog- ezúttal a boldogságtól.

A kép forrása.

Az esküvő alap esetben arról szól, hogy két ember, akik szeretik egymást, összekötik az életüket, és boldogan élnek, míg meg nem halnak. Valami tartós, fennmaradó (fenntartható) dolog veszi kezdetét, amit magának a ceremóniának is tükröznie kellene. Az ifjú pár ne vesszen el az asztaldíszek, és menüsor kiválasztása körül zajló vitákban, és ami a legfontosabb, hogy ne veszítsék el szemük elől, hogy miért is rendezik meg ezt a jeles alkalmat. Mindenki maga dönti el, hogy milyen legyen a nagy nap, mekkora „bulit” szeretne, és hogy erre mennyit képes, és hajlandó rászánni, ám szerény véleményem szerint sokkal lényegesebb az, hogy a pár igazán jól érezze magát, és talán az sem baj, ha hagyják érvényesülni az egyszerűség varázsát.

Bokros Hajnalka

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldeskuvo.blog.hu/api/trackback/id/tr756280826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása