HTML

Zöld Esküvő

Az esküvő valami csodálatos út kezdete. Valóban ez - a csupa nagybetűs - NAP további életünk folyamán. De valóban tiszta szívvel akkor örülhettünk, ha a mi nagy napunkkal minél kevésbé pusztítjuk környezetünket.

Likeold a zöldesküvő

facebook oldalát is!

Írj nekünk bátran! zoldeskuvo (@) messzelato (.) hu

A blog a Messzelátó Egyesület önkénteseinek keze munkája. Minden kapott támogatást az egyesületnek adunk. Öko-tudatos hirdetőket és önkénteseket szívesen látunk!

Friss topikok

  • czrimi: Én erősen gondolkodom a rétivirágból sajátkezűleg készített csokron és koszorún, de azért ez több ... (2014.08.21. 08:41) Vágott virágok nélkül
  • zoldeskuvo: Szia borsoo905! Írtam a párnak, de sajnos még mindig nem válaszoltak a mailemre, így akkor kérlek... (2014.06.03. 12:25) Esküvő Budán a lombok alatt

2014.12.22. 11:57 zoldeskuvo

Örökzöld esküvő

Van, hogy vakmerőnek nevezik a téli esküvőt szervező párokat, mondván, a hideg, a hó miatt sok mindent másként kell szervezni,mint egy tavaszi/nyári menyegző esetében.És ez így van, másként kell szervezni - de mért válna ez a kézfogó kárára?

Mivel a legtöbb esküvőt a melegebb hónapokra tervezik, a tavaszi/nyári időszakban nagy harc folyik a megfelelő dátumért. Ez a veszély azonban nem fenyeget,ha télen esküsztök, ilyenkor sokkal több szabad időpont közül lehet válogatni az anyakönyvvezetőnél, templomban, lagzihelyszíneken, nem beszélve a fotósról, és a ruhakölcsönzőben is bátrabban válogathatsz, hisz kicsi az esély arra, hogy a kinézett ruhát pl. decemberre már lefoglalták. Emellett a szolgáltatók ilyenkor alacsonyabb árakat kínálnak. Így sokkal gyorsabban megy a szervezés, amivel rögtön időt és pénzt spórolunk meg - ami máris a "zöld" kategória felé tolja az eseményt a "mennyire szervezed környezettudatosan az esküvőd?" nevezetű képzeletbeli skálán. És itt még különösebb figyelmet erre nem is fordítottunk.Hoppá.

Mivel hűs az idő, senkinek sincs kedve hosszan a lagzi helyszínére cammogni, ha pedig hóeséses napot fogunk ki, volán mögé ülni. Így magától adódóan egyből közelebbi helyszínt választunk. És mennyire romantikus és kedves jelenet lehet,ha a násznép élén haladó vőlegény szánkón viszi menyasszonyát? Nagyon téli,romantikus és kreatívabb is, mint egy dudáló autókonvoj. De, ha mindenképp hangosan szeretnénk vonulni, előkaphatunk pár száncsengőt is. Van itt minden! Eszünkbe juthat az, hogy a korai sötétedés komorrá teheti ezt az ünnepet-de gondoljunk csak a karácsonyra, milyen meghitté varázsolnak minden pillanatot az ünnepi fények! Mécseseket,lámpásokat készíthetünk a kisebbek bevonásával, és akár a koszorúslánykák is felvonulhatnak velük , s később a lagzin is tökéletes dekoráció. Emellett szezonális örökzöldekkel, tobozzal, és illatozó narancs-szegfűszeg kombóval bővíthetjük a díszitőelemeket. Nem kell attól sem tartanunk, hogy a nagy melegben tönkremegy az esküvői torta, de "hőálló" esküvői hajra vagy sminkre sem kell költetünk. Persze arra figyelnünk kell,hogy se a menyasszony,se a vőlegény ne kéküljön el a hidegben. Ez főleg a hűvösebb templomban, és a helyszínek közti úton lesz fontos. Ilyenkor előkaphatjuk azokat a nagy,szőrös-bundás kucsmákat,kesztyűket,esetleg nagykabátot, ami hajdanán megvettünk,de hétköznapokon nemigen használjuk, de anyu vagy a nagyi ruhatárában is biztos találunk valami békebeli meleg holmit,ami tökéletesen illik a menyasszonyi külsőhöz. De persze kölcsönözhetünk is bármilyen -akár- műszőrme kabátot. Emellett figyeljünk még arra, hogy vastagabb anyagból készült ruhát válasszunk mindkét félnek. A lagzin nagyon hangulatos tud lenni, ha egyszerűen zongorán játszik valamely kedves és tehetséges barátunk, de nászajándék gyanánt is készülhetnek kis műsorral a barátok (kis kikacsintás a násznépnek). Az élmény a legszebb ajándék. És ott vannak még a menü mellé a legkedveltebb és költséghatékony téli finomságok: a forralt bor és a forrócsokoládé mindenkit megmelenget, mézes süteményekkel sem lehet mellényúlni, és a gesztenyének is itt az ideje, így olyan finomságokat tudunk felszolgálni,ami mind itthon is beszerezhető. Ugyanez a helyzet a menyasszony csokrát alkotó virágokkal:A tél színeit kihangsúlyozó csokor legjellemzőbb alkotóelemei a fehér rózsa, kála és liliom, melyet magyal-ággal társíthatsz, de szép összhatást érhetsz el a hortenziából készített csokorral is, ha arany szálakkal és gyöngyökkel egészíted ki.

Téli menyasszony csokrába kerülhet még amarillisz, bogyós termések, ciklámen, fenyőág, frézia, hóvirág, aranyeső, írisz, magyal, mikulásvirág, orchidea, szegfű, téli jázmin.

Tehát a téli esküvő igazán jó választás zöld-szempontból,és az igazán meghitt és maradandó élmény megteremtéséhez is.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldeskuvo.blog.hu/api/trackback/id/tr976916425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása