Az ősi víz elem minden kultúrában fontos szerepet kapott, és kap napjainkban is. Igazi tisztító, gyógyító erőként tartjuk számon, amely mindig valaminek a születését, teremtését fejezi ki.
Így nem hiányozhat az esküvői itallapról sem, mely az ifjú pár közös életét szimbolizáló varázsital lehet. A víz csodálatos tulajdonsága, hogy lágy könnyedségével alkalmazkodik más természet adta növényekhez, gyümölcsökhöz, vagy akár zöldségekhez is. Így csak a fantáziánk, és a jó ízlésünk szab határt annak, hogy éppen mit áztatunk meg benne, hidegáztatási eljárással. Amellett, hogy ez a legköltséghatékonyabb és a legegészségesebb megoldás is a szomjoltásra, mellette csodálatos dekorációs elemként van jelen az esküvőn.
1-1.5 liter vízhez érdemes pl. 1 nagyobb bogyós gyümölcstálnyi málnát, ribizlit, vagy 1 teljes uborkát beáztatni, 1-1 felkarikázott citrommal, télen tehetünk bele néhány darabra vágott gyömbért is. De bátran kísérletezzünk! Elrontani nem lehet, és pár óra áztatás után már nagyon finom lesz!
Balázsi Anna
A kép forrása.
A kép forrása.
A kép forrása.