HTML

Zöld Esküvő

Az esküvő valami csodálatos út kezdete. Valóban ez - a csupa nagybetűs - NAP további életünk folyamán. De valóban tiszta szívvel akkor örülhettünk, ha a mi nagy napunkkal minél kevésbé pusztítjuk környezetünket.

Likeold a zöldesküvő

facebook oldalát is!

Írj nekünk bátran! zoldeskuvo (@) messzelato (.) hu

A blog a Messzelátó Egyesület önkénteseinek keze munkája. Minden kapott támogatást az egyesületnek adunk. Öko-tudatos hirdetőket és önkénteseket szívesen látunk!

Friss topikok

  • czrimi: Én erősen gondolkodom a rétivirágból sajátkezűleg készített csokron és koszorún, de azért ez több ... (2014.08.21. 08:41) Vágott virágok nélkül
  • zoldeskuvo: Szia borsoo905! Írtam a párnak, de sajnos még mindig nem válaszoltak a mailemre, így akkor kérlek... (2014.06.03. 12:25) Esküvő Budán a lombok alatt

2013.12.07. 20:03 zoldeskuvo

Gyerekkorom kedvenc helyén…

Címkék: Az én történetem

A cseh Anastasia és Jakub esküvője is sok tekintetben volt környezettudatos. Helyszínként a Prágától kb. 20 km-re fekvő kis falut választották, ahová Jakubot kedves gyerekkori emlékek kötötték.16.jpg

Egy nyaralóban tették meg fogadalmukat, melyet évtizedek óta nem használtak. Ez persze sok kétséget ébresztett a szülőkben, akik úgy gondolták, nem elég jó helyszín ez gyermekük esküvőjéhez. Egészen a szertartás napjáig ellenezték a választást, ám – ahogy erre számítottak Jakubék – az ünnepséget éppannyira élvezték, mint a többi vendég.

Szerették volna elkerülni az autós karavánt, így jól jött, hogy hely tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető volt, hisz a legtöbb vendég inkább a buszozást, vonatozást preferálta az autóval szemben. Persze senkire nem akartak ráerőltetni senkit – aki autózni akart, megtehette. A szertartást követően az egész násznép együtt kirándult át réteken és erdőkön keresztül a vacsorának helyt adó szomszéd faluba. – Sosem gondoltam volna, hogy ez ekkora móka lesz! – emlékszik vissza Jakub.

- Nagyon kevés hulladékot termeltünk! – A legtöbb italt nagy csomagolásban vették meg, s a cseh sztereotípiákhoz illően leginkább a csapolt sör fogyott. Az ételt és az italt is igyekeztek helyben beszerezni, nem utaztatni messze földről. Kerülték a műanyag poharakat és tányérokat.31.jpg

A céljuk az volt, hogy minimalizálják az esküvői előkészületek mennyiségét, s a lehető legkevesebb embert vonjanak bele ebbe.
- A tipikus cseh esküvők az előkészületekről, a költekezésről, s a lehető legnagyobb fogyasztásról szólnak, mivel ez egy életre szóló élmény. – mondta el Jakub. – Nekünk más volt a filozófiánk. Egyrészt, mert ez az „életre szóló” hipotézis eléggé optimista elgondolás. Másrészt pedig mi inkább egy klassz bulit szerettünk volna együtt eltölteni szeretteinkkel egy kedves, természetközeli helyen, melyet gyerekkorom óta kedvelek. A célunk nem az volt, hogy felvágjunk, hogy elbüszkélkedjünk valamivel, hanem az, hogy élvezzük ezt a napot. Ezért döntöttünk úgy, hogy semmit sem fogunk ráerőltetni senkire.

Schnierer Kati

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldeskuvo.blog.hu/api/trackback/id/tr865672051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása