HTML

Zöld Esküvő

Az esküvő valami csodálatos út kezdete. Valóban ez - a csupa nagybetűs - NAP további életünk folyamán. De valóban tiszta szívvel akkor örülhettünk, ha a mi nagy napunkkal minél kevésbé pusztítjuk környezetünket.

Likeold a zöldesküvő

facebook oldalát is!

Írj nekünk bátran! zoldeskuvo (@) messzelato (.) hu

A blog a Messzelátó Egyesület önkénteseinek keze munkája. Minden kapott támogatást az egyesületnek adunk. Öko-tudatos hirdetőket és önkénteseket szívesen látunk!

Friss topikok

  • czrimi: Én erősen gondolkodom a rétivirágból sajátkezűleg készített csokron és koszorún, de azért ez több ... (2014.08.21. 08:41) Vágott virágok nélkül
  • zoldeskuvo: Szia borsoo905! Írtam a párnak, de sajnos még mindig nem válaszoltak a mailemre, így akkor kérlek... (2014.06.03. 12:25) Esküvő Budán a lombok alatt

2014.06.30. 11:55 zoldeskuvo

Esküvőre facsemetét

 

Egy hagyományos esküvői szertartást követően a párt egy sor mókás feladat elé állítják, amik az összetartozásukat hivatottak jelképezni. Ilyen a tányérok összetörése, melyet a párnak közösen kell összesöpörni, vagy egy farönk keresztbeállítása az étterem bejárata előtt, amit a párnak közösen kell elfűrészelniük annak érdekében, hogy a násznép bejuthasson, aztán ott van még a lyukas merőkanál, mellyel a menyasszonynak kell megpróbálni kimerni egy tányér levest a férje számára. Mind azt közvetíti, hogy együtt meg tudják oldani a nehézségeket. Mindeközben a vőfély „fűti” a népet, kerülnek elő a vicces anekdoták, és mindenki remekül szórakozik.

Most egy kicsit újszerű, de annál zöldebb alternatívát szeretnék ajánlani, ami mostanában egyre népszerűbb az esküvőkön. Ugyanúgy alkalmas a pár közös életének, összetartozásának jelképezésére, mint a „hagyományosabb” feladatok, és a vőfély is szóhoz juthat közben, ami pedig garantálja a jó hangulatot. Ez pedig nem más, mint a faültetés.

Gondoljunk csak bele! Mi lehetne odaillőbb a közös élet megkezdésének napján, mint egy facsemete elültetése, ami az új kezdetet jelképezi, évről évre növekszik, erősödik, csak úgy, mint a két ember egymás iránt érzett szeretete. Együtt ültetik el, segítve a másiknak, és később együtt is gondozhatják majd, ahogy házasságukon is közösen munkálkodnak.

Ha nem kertes házban élnek, és úgymond nincs hova ültetni, akkor- bevonva a násznépet is- egy önkéntes faültetés programmal is össze lehet egyeztetni a dolgot. A maradandó élmény garantált a pár és a násznép számára egyaránt, a facsemeték pedig hosszú távon fejtik ki jótékony hatásukat a környezetre.

 

A kép forrása.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldeskuvo.blog.hu/api/trackback/id/tr966407525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása