HTML

Zöld Esküvő

Az esküvő valami csodálatos út kezdete. Valóban ez - a csupa nagybetűs - NAP további életünk folyamán. De valóban tiszta szívvel akkor örülhettünk, ha a mi nagy napunkkal minél kevésbé pusztítjuk környezetünket.

Likeold a zöldesküvő

facebook oldalát is!

Írj nekünk bátran! zoldeskuvo (@) messzelato (.) hu

A blog a Messzelátó Egyesület önkénteseinek keze munkája. Minden kapott támogatást az egyesületnek adunk. Öko-tudatos hirdetőket és önkénteseket szívesen látunk!

Friss topikok

  • czrimi: Én erősen gondolkodom a rétivirágból sajátkezűleg készített csokron és koszorún, de azért ez több ... (2014.08.21. 08:41) Vágott virágok nélkül
  • zoldeskuvo: Szia borsoo905! Írtam a párnak, de sajnos még mindig nem válaszoltak a mailemre, így akkor kérlek... (2014.06.03. 12:25) Esküvő Budán a lombok alatt

2013.11.27. 21:12 zoldeskuvo

Rólunk. Avagy miből nőtte ki magát a zöld esküvő

zöldesküvő blog.hu.png

Miért is kezdte el Dóri és Kati ezt a blogot?

Egyszer úgy hozta a beszélgetés, hogy egy ismerősünknek felvetettük a zöld, vagyis környezetbarát esküvő ötletét. Így reagált: „Szép, szép ha az ember figyel a környezetére, de ha valamikor nem akar törődni vele, akkor az az esküvője.” Mi Katival úgy gondoljuk, hogy az esküvő valami csodálatos út kezdete, valóban ez - a csupa nagybetűs - NAP további életünk folyamán. De valóban tiszta szívvel akkor örülhettünk, ha a mi nagy napunkkal minél kevésbé pusztítjuk környezetünket.

2013 Januárjában kezdtem el tervezgetni az esküvőnket Edvárddal,- aki ma már a férjem – de álmomban sem gondoltam, hogy ha igazán személyes esküvőt szeretnénk az mennyi időt és energiát kíván. Nálunk a személyesség nem csak azt jelentette, hogy mi válasszuk ki az esküvő meghatározó színeit, a zenét, a dekorációt, hanem mindenek előtt azt, hogy jelen legyen benne az, ahogyan élünk, ahogyan a világra és az élőlényekre tekintünk. Ezért volt nagyon fontos számunkra, hogy esküvőnkön ne csak mi magunk, hanem a bennünket körülvevő környezet, a föld is „örüljön”. Órákig tartó böngészés után rájöttem, hogy sajnos nem létezik olyan honlap, blog, ami teljes egészében végig vezet a helyszín kiválasztásától, az újrahasznosított dekorációkon és a menün át egészen a saját készítésű esküvői fotóalbumig. Ekkor merült fel bennünk az az ötlet, hogy a sok jó praktikát, amit itt-ott láttunk egy kalap alá rendezzünk.

Igen, jól érzitek egy ilyen esküvő sokkal nagyobb tervezést és készülődést igényel, mint katalógusból kiválasztani a dekorációt (természetesen több százezerért). Éppen ezért hoztuk létre ezt a blogot, amiből kedvetekre mazsolázhattok! Olvashattok olyan párokról, akiknek különleges zöld esküvőjük volt, de találtok itt tanácsokat arra az esetre is, ha meg kellene küzdenetek egy olyan násznéppel, akik a „hagyományos” lagzihoz szoktak. Tippeket kaphattok a környezettudatos lakodalmi menü összeállításához, hogy hol tudtok újrahasznosított papírból meghívót csináltatni, de megtaláljátok házilag készíthető krémek receptjeit is, azért hogy esküvőtök napján a legszebbek legyetek.Gondoltátok volna, hogy a saját készítésű, olcsó, újrahasznosított dekoráció sokkal szebb lehet, mint a boltban vásárolt, arról nem is beszélve, milyen jó élmény ezt a menyasszony barátnőivel és lány rokonaival közösen elkészíteni? Ezeket és még nagyon sok más témát járunk körül a blogon.

Természetesen szeretnénk, ha ti is megosztanátok velünk ötleteiteket, mert ezt a blogot együtt írjuk!

Ha pedig ügyesek vagyunk, akkor Kati esküvője lesz az egyik legkörnyezettudatosabb menyegző!

Dóri

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldeskuvo.blog.hu/api/trackback/id/tr155672004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása