HTML

Zöld Esküvő

Az esküvő valami csodálatos út kezdete. Valóban ez - a csupa nagybetűs - NAP további életünk folyamán. De valóban tiszta szívvel akkor örülhettünk, ha a mi nagy napunkkal minél kevésbé pusztítjuk környezetünket.

Likeold a zöldesküvő

facebook oldalát is!

Írj nekünk bátran! zoldeskuvo (@) messzelato (.) hu

A blog a Messzelátó Egyesület önkénteseinek keze munkája. Minden kapott támogatást az egyesületnek adunk. Öko-tudatos hirdetőket és önkénteseket szívesen látunk!

Friss topikok

  • czrimi: Én erősen gondolkodom a rétivirágból sajátkezűleg készített csokron és koszorún, de azért ez több ... (2014.08.21. 08:41) Vágott virágok nélkül
  • zoldeskuvo: Szia borsoo905! Írtam a párnak, de sajnos még mindig nem válaszoltak a mailemre, így akkor kérlek... (2014.06.03. 12:25) Esküvő Budán a lombok alatt

2014.01.18. 10:09 zoldeskuvo

Egy igazán emlékezetes esküvői menü - hús nélkül

Címkék: Menü Vegetáriánus esküvői menü Hús nélkül

Pár nappal ezelőtt olvashattatok a hús nélküli menüről. Esküvőnk szervezésénél minden lehetséges helyszínen adódott egy kis nehézségünk a vegetáriánus menüből. Lehet, hogy mi válogattunk különleges helyszínek között, de akárhova mentünk árajánlatot kérni mindenhol furcsán néztek ránk mikor egy kizárólag vegetáriánus ételekből álló vacsorát szerettünk volna kérni. Kérdezték, hogy mennyire vagyunk biztosak abba, hogy ez jól fog elsülni – ugyanis a násznépünk egy része enyhén szólva nem nyitott a vegetáriánus táplálkozásra. De ha valamiben biztosak voltunk az esküvőnkkel kapcsolatban az az volt, hogy kizárólag vegetáriánus ételeket szeretnénk felszolgálni. Nehéz volt azt is elérnünk, hogy a vegetáriánus menü nem a klasszikus „húsmentes” ételeket takarja (rántott sajt, rántott gomba, tartármártás, krumpli, saláta).   Végül a választott helyszínen kiderült, hogy a - nem kifejezetten vegetáriánus- szakácsoknak igen nagy fantáziája van húsmentes ételek terén is és így közösen alakítottuk ki az esküvői menüt. Egyébként meglehetősen gyorsan és egyszerűen ment.

Nos, itt az látjátok az eredményt. Sajnos nem minden étel látszik tisztán, de ide írjuk nektek.

A süteményeket a vendégek hozták, az ételek mennyiségét pedig úgy választottuk meg, hogy ne kelljen semmit kidobni és minden elfogyott.

Az pedig, hogy ezt a násznépnek, hogy hoztuk a tudomására, mi volt a reakciójuk utána és előtte, hogyan győztük meg a szülőket az már egy újabb kis történet, amit hamarosan olvashattok.

IMG_0963.jpg

Vendégváró falatkáink:

Kecskesajt krém bazsalikommal, koktélparadicsomban 

Zöldség rudacskák fűszeres joghurt dippel

Tempurált zöldségek chilis mézzel

Előétel:

 Fűszeres túrókrém

Padlizsánkrém konfitált fokhagymával

Csicseriborsó fasírt gyömbéres sütőtökpürével

Leves:

Hideg Őszibarack leves

Gazdag zöldség leves grízgaluskával

Főételek:

Grillezett illatos erdei gombák

Házi nudli paradicsomos-bazsalikomos esszencián, lágy kecskesajttal

Sajtos brokkolifasírt

Karottás köles felfújt bazsalikomos paradicsommártással

Köretek:

Héjában sült burgonya sajttal tejföllel

Grillezett zöldségek

Illatos jázmin rizs

Saláta:

Paradicsomos babsaláta fetával és olívával

Francia saláta

Pritaminos csírasaláta avokádó öntettel

Desszertek:

Kemencében sült rétes válogatás /túrós, almás-diós, meggyes/

Citromnád brulée

Csoki szökőkút és gyümölcsoázis

Éjféli menü:

Vegetáriánus töltött káposzta

Kenyérlángos

Lagzi ételek_kicsi.jpg

Az ínycsiklandó ételekből egy kis kollázs nektek.

Dóri

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldeskuvo.blog.hu/api/trackback/id/tr425728667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása