HTML

Zöld Esküvő

Az esküvő valami csodálatos út kezdete. Valóban ez - a csupa nagybetűs - NAP további életünk folyamán. De valóban tiszta szívvel akkor örülhettünk, ha a mi nagy napunkkal minél kevésbé pusztítjuk környezetünket.

Likeold a zöldesküvő

facebook oldalát is!

Írj nekünk bátran! zoldeskuvo (@) messzelato (.) hu

A blog a Messzelátó Egyesület önkénteseinek keze munkája. Minden kapott támogatást az egyesületnek adunk. Öko-tudatos hirdetőket és önkénteseket szívesen látunk!

Friss topikok

  • czrimi: Én erősen gondolkodom a rétivirágból sajátkezűleg készített csokron és koszorún, de azért ez több ... (2014.08.21. 08:41) Vágott virágok nélkül
  • zoldeskuvo: Szia borsoo905! Írtam a párnak, de sajnos még mindig nem válaszoltak a mailemre, így akkor kérlek... (2014.06.03. 12:25) Esküvő Budán a lombok alatt

2014.08.28. 11:44 zoldeskuvo

Öko-Menyasszony (1. rész): Kiegészítők

 

Egy esküvő főszereplője a menyasszony, egy zöld esküvő főszereplője pedig a „zöld” menyasszony. Természetesen nem a színére kell itt gondolni, hanem a gondolkodásmódjára, környezettudatos hozzáállására. Ezzel a cikkel egy sorozatot szeretnénk elindítani a blogon, melynek során végigvesszük egy menyasszony legfontosabb kellékeit a cipőtől kezdve egészen a ruháig, zöld köntösbe bújtatva.

A facebook oldalunkon már szót ejtettünk a növényből készült ékszerekről, valamint a régi ékszerek eljegyzési gyűrűként való használatáról is posztoltunk. A csokrokkal kapcsolatban már több korábbi cikkünkben is foglalkoztunk. Nagyon fontos szempont, hogy ha vágott virágot választunk, az helyi kertből legyen, így a szállítási költséget és benzin kibocsátást is megspórolhatjuk.

Most kicsit a cipők világában kalandozunk el, és, megnézzük, hogy miként lehet rajtuk keresztül is egy kis környezettudatosságot csempészni az esküvőnkre.

Létezik egy brazil cipő márka, amely már Magyarországon is kapható, melyet a kiváló minőség, egyedi dizájn és újrahasznosított alapanyagok jellemeznek, valamint a tradicionális technika. Brazil mesteremberek készítik, krómmentes technikával cserzik a bőrt, a talphoz pedig használt gumiabroncsot használnak, ami mára a márka védjegyévé vált. Igaz ugyan, hogy a cserzési folyamat és így a termelés is jelentősen lassabb, mint a gyári készítésű cipők esetében, ám egy biztos: egyedi értéket képviselnek.

kép forrása

Ha saját magunk szeretünk kreatívkodni, egy egyszerű balerina cipőt is feldobhatunk például régi dekor anyagokkal, strasszokkal, ahogy a fantáziánk diktálja. :) Itt is a legfőbb szempont az újrahasznosítás!

Kép forrása

A sorozat következő részében a smink és frizura kerül előtérbe természetesen minél gazdaságosabb és zöldebb kivitelben :)

 

Bokros Hajni

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldeskuvo.blog.hu/api/trackback/id/tr766643823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása