HTML

Zöld Esküvő

Az esküvő valami csodálatos út kezdete. Valóban ez - a csupa nagybetűs - NAP további életünk folyamán. De valóban tiszta szívvel akkor örülhettünk, ha a mi nagy napunkkal minél kevésbé pusztítjuk környezetünket.

Likeold a zöldesküvő

facebook oldalát is!

Írj nekünk bátran! zoldeskuvo (@) messzelato (.) hu

A blog a Messzelátó Egyesület önkénteseinek keze munkája. Minden kapott támogatást az egyesületnek adunk. Öko-tudatos hirdetőket és önkénteseket szívesen látunk!

Friss topikok

  • czrimi: Én erősen gondolkodom a rétivirágból sajátkezűleg készített csokron és koszorún, de azért ez több ... (2014.08.21. 08:41) Vágott virágok nélkül
  • zoldeskuvo: Szia borsoo905! Írtam a párnak, de sajnos még mindig nem válaszoltak a mailemre, így akkor kérlek... (2014.06.03. 12:25) Esküvő Budán a lombok alatt

2014.07.15. 12:19 zoldeskuvo

Öko-Dekor

Ha a környezettudatosság mellett tettük le a voksunk, magától értetődik, hogy életünk minden területén törekszünk erre. Nem lehet ez másként az esküvőnkkor sem.  Számtalan módon óvhatjuk környezetünket a nagy nap alkalmával is, például a dekoráció tudatos, zöld módon történő megválasztásával. Ezáltal pedig nem csak környezetbaráttá, de igazán egyedivé is varázsolhatjuk az esküvőnket.

A templom díszítésére például használhatunk cserepes virágokat, melyeket általunk díszített kaspókban helyezhetünk el a padsorok szélén, és az oltárnál. A szertartást követően pedig a násznép magával viheti a lagzi helyszínére, ahol az asztaldísz funkcióját is betölthetik, esetleg ajándékként haza is vihetik magukkal a vendégek. Így spóroltunk is és a környezetet is óvtuk, mivel nem vágott virágok tucatjait áldoztuk fel erre az egyszeri alkalomra. Ha esetleg nem óhajtunk vesződni a virágok ide-oda szállításával, a szertartás után az egyháznak is ajándékozhatjuk a virágokat, aki kiültetheti a templomkertbe, vagy óvodák, iskolák udvarait varázsolhatja szebbé.

A lagzi helyszínének díszítése is könnyedén megoldható környezetbarát módon egy kis odafigyeléssel. Például készíthetünk egyedi ültető kártyákat merített papír és parafadugó felhasználásával. A merített papír készítéséhez számtalan oldalon találni útmutatást, például itt van egy a sok közül: http://www.nlcafe.hu/otthon/20090508/merits_papirt_otthon__5_papirkimelo_tipp/

Miután ily módon elkészítettük a kártyákat, az évek során összegyűjtött parafadugóknak is hasznát vehetjük végre. J Késsel bemetszhetjük a dugót, és abba állíthatjuk a kártyákat, vagy akár több dugót összeköthetünk szalaggal, és közéjük tehetjük a kártyákat. Remekül mutat, nem kerül pénzbe, és még újra is hasznosítottunk!

Kép forrása

Az asztal további díszítésével folytatva igazán egyszerű ám mégis mutatós megoldás lehet, ha régi befőttes üvegekbe házilag készített gyertyákat teszünk, az üvegeket pedig kedvünk szerint dekorálhatjuk.

Kép forrása

Az éppen érő gyümölcsből is igen tetszetős dekorációt varázsolhatunk az asztalokra, ezeket utána (vagy akár közben is) el lehet fogyasztani, így nem vesznek kárba.

Ez csupán néhány tipp a tudatosság jegyében, ám biztos vagyok benne, hogy ha az ember elkezd eszerint élni és gondolkodni, magától jönnek a jobbnál jobb, zöldebbnél zöldebb ötletek, melyekkel nem utolsó sorban a pénztárcánknak is használunk.

 

Bokros Hajni

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldeskuvo.blog.hu/api/trackback/id/tr576407349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása