HTML

Zöld Esküvő

Az esküvő valami csodálatos út kezdete. Valóban ez - a csupa nagybetűs - NAP további életünk folyamán. De valóban tiszta szívvel akkor örülhettünk, ha a mi nagy napunkkal minél kevésbé pusztítjuk környezetünket.

Likeold a zöldesküvő

facebook oldalát is!

Írj nekünk bátran! zoldeskuvo (@) messzelato (.) hu

A blog a Messzelátó Egyesület önkénteseinek keze munkája. Minden kapott támogatást az egyesületnek adunk. Öko-tudatos hirdetőket és önkénteseket szívesen látunk!

Friss topikok

  • czrimi: Én erősen gondolkodom a rétivirágból sajátkezűleg készített csokron és koszorún, de azért ez több ... (2014.08.21. 08:41) Vágott virágok nélkül
  • zoldeskuvo: Szia borsoo905! Írtam a párnak, de sajnos még mindig nem válaszoltak a mailemre, így akkor kérlek... (2014.06.03. 12:25) Esküvő Budán a lombok alatt

2014.06.03. 14:37 zoldeskuvo

Vesd el most az esküvődet!

Liliom, kála, rózsa, tulipán, orgona. Mind jól mutatnak egy esküvőn. De mit tudunk mi magunk kitermelni otthon, és ha már eldöntöttük, hogy mi magunk fogunk kertészkedni az esküvői dekorációhoz milyen praktikus dolgokat érdemes számításba venni.

Az esküvők legkedveltebb virága a liliom. A megjelenése és az illata alkalmassá teszi arra, hogy minden jeles alkalmat különlegessé tegyen. A liliomok a legtöbb esetben fehér változatban kerülnek a szertartásokra. A liliom szaporítása a levélszáron megjelenő sarjhagymákkal és a föld alatt található hajtáseredetű sarjhagymákkal lehetséges. A magról vetett liliom csak 5-6 év múlva hoz csak termést, így ha csak nem azt tervezzük, hogy most ismerkedünk meg életünk párjával és hat éven belül már oltárhoz is vezettetjük magunkat akkor érdemesebb a hagymás megoldást választani.

A kép forrása.

A kálák nem véletlenül kedvelt kiegészítői a nagy napnak, hiszen az orchideák után a legelegánsabb virágunk. A gyönyörű csavart levél formájú virágból több féle színben is találhatunk (sárga, rózsaszín, bordó, fehér, vajszín, ciklámen), így ha már kigondoltuk milyen színirányba tereljük be az esküvőnket, akkor már csak a hozzá illő színű kála gumót kell beszereznünk. A növény nyáron kedveli a meleg kissé napos kerteket. Nyár végén növény levelei elszáradnak, ne ijedjünk meg, mert ez a természetes folyamat, ilyenkor pihentessük a növényt. Télen pedig a 10 fok az ideális számára, a téli meleg fűtött szobában a növény elszárad.

 A kép forrása.

A tulipánnal csak akkor számoljunk, ha éppen a virágzási időszakban van az esküvő. Az egyik előnye a kálához hasonlóan, hogy rengeteg színárnyalatban létezik, a törékeny és kecses megjelenése pedig kifejezetten romantikus hatást kelt. Ha kertünkbe szeretnénk telepíteni a tulipánt az ültetés ideje ősszel van, vagyis már szeptember végén, október elején kell nekilátni a hagymák elültetésének. Mivel a hagyma tárol minden nedvességet a növény számára így nem szükséges öntözni, elég számára a tavaszi csapadék.

A kép forrása.

 Illés Sándor

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldeskuvo.blog.hu/api/trackback/id/tr186262606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása