HTML

Zöld Esküvő

Az esküvő valami csodálatos út kezdete. Valóban ez - a csupa nagybetűs - NAP további életünk folyamán. De valóban tiszta szívvel akkor örülhettünk, ha a mi nagy napunkkal minél kevésbé pusztítjuk környezetünket.

Likeold a zöldesküvő

facebook oldalát is!

Írj nekünk bátran! zoldeskuvo (@) messzelato (.) hu

A blog a Messzelátó Egyesület önkénteseinek keze munkája. Minden kapott támogatást az egyesületnek adunk. Öko-tudatos hirdetőket és önkénteseket szívesen látunk!

Friss topikok

  • czrimi: Én erősen gondolkodom a rétivirágból sajátkezűleg készített csokron és koszorún, de azért ez több ... (2014.08.21. 08:41) Vágott virágok nélkül
  • zoldeskuvo: Szia borsoo905! Írtam a párnak, de sajnos még mindig nem válaszoltak a mailemre, így akkor kérlek... (2014.06.03. 12:25) Esküvő Budán a lombok alatt

2014.01.25. 19:42 zoldeskuvo

Tippek a valóban környezetbarát mennyegzőért

Címkék: Közlekedés

Egy kedves ismerősünk izgalmas cikke jelent meg a Harmonet oldalán a környezettudatos esküvőkről. Számos tippet sorakoztat fel arra vonatkozólag, hogyan lehet túllépni a zöld színűre tematizált „öko-esküvőkön", vagy az újrahasznosított papírra készülő meghívókon, s ír kritikusan az öko-klisékről is.

„Aztán ott van a kedves ötlet, hogy a vőlegény és a menyasszony a templomot, házasságkötő termet egy biciklin hagyja el az igenek után – nem-ek után is lehet, csak gyorsabban kell tekerni... A bájos ötlet ellenére csak ritkán valósul meg, hogy ezt a 80 fős násznép is követi. Különösen érdekes ez a 80 éves nagymamák esetében (na nem a sajátomból indulok ki, nemrégiben ő még korcsolyázhatott is, azóta sajnos pedig már nincs velünk...). Bár egyes idős hölgyek – a helyes életmód hatására – gyorsabban felpattannak két kerékre, mint a mai számítógép előtt roskadó fiatalok. Ha valóban figyelni akarsz arra, hogy a légkör is megmaradjon a nagy napon, és a globális felmelegedés is csak a szokott tempóban növekedjen, akkor érdemes olyan lagzit szervezni, ahol a házasságkötő terem és vendéglátó között kicsi a távolság, és egy 10-15 perces sétával is megközelíthető az egyik a másiktól – mint falun. A távol élő rokonok repkedése, a kilométeres autókonvojok ugyanis nem ígérnek sokat. Természetesen van olyan élethelyzet, amikor valaki a tenger túlpartján mondja ki a végső szót, és elég illúzióromboló a családot skype-on bekapcsolni. Tehát nem az egyedi esetekről, hanem a felesleges dolgokról kell lemondani." Forrás.

Ajánljuk, inspirálódjatok Ti is a cikkből, s ha türelmesen vártok, meglátjátok majd, hogy az általa feldobott témákat részletesebben is kifejtjük majd.

Schnierer Kati

Kép forrása.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldeskuvo.blog.hu/api/trackback/id/tr365781357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása