HTML

Zöld Esküvő

Az esküvő valami csodálatos út kezdete. Valóban ez - a csupa nagybetűs - NAP további életünk folyamán. De valóban tiszta szívvel akkor örülhettünk, ha a mi nagy napunkkal minél kevésbé pusztítjuk környezetünket.

Likeold a zöldesküvő

facebook oldalát is!

Írj nekünk bátran! zoldeskuvo (@) messzelato (.) hu

A blog a Messzelátó Egyesület önkénteseinek keze munkája. Minden kapott támogatást az egyesületnek adunk. Öko-tudatos hirdetőket és önkénteseket szívesen látunk!

Friss topikok

  • czrimi: Én erősen gondolkodom a rétivirágból sajátkezűleg készített csokron és koszorún, de azért ez több ... (2014.08.21. 08:41) Vágott virágok nélkül
  • zoldeskuvo: Szia borsoo905! Írtam a párnak, de sajnos még mindig nem válaszoltak a mailemre, így akkor kérlek... (2014.06.03. 12:25) Esküvő Budán a lombok alatt

2013.11.28. 19:14 zoldeskuvo

Imola és Toma – pinduri kávézóban, barátok gyűrűjében

Címkék: Az én történetem

Imola és Toma esküvője igazán családiasra sikerült. Eredetileg egy mezőn szerették volna tartani a szertartást bringákkal és piknikkel, mivel azonban az anyakönyvvezető kiszervezése nehezebbnek bizonyult, mint gondolták, maradtak a családias kis helyiség és az októberi időpont mellett. Sajnos az időjárás a kerékpáros násznépnek sem kedvezett.

Screen Shot 2013-10-24 at 10.19.54 AM.png

„Olyan esküvőt szerettünk volna, ami minket tükröz. Zsúrt csinálni, ahol a barátaink velünk örülhetnek. Sokkal nagyobb öröm volt így, hogy mi készítettünk mindent, és természetes anyagokból tettük. Hogy mi díszítettük a kicsike termet, hogy ajándékba vetítettünk a násznépnek egy videót. Igazán "belőlünk" volt az a nap. Ez volt a legfontosabb. Semmi kötelező, erőltetett-nyakkendős-videlkedős-hivatalosság, és a lehető legkisebb költségvetés. A saját addigi fotós-munkáinkat lógattuk a falra, fa csipesszel. Kicsit így olyan lett, mintha az otthonunkba hívtuk volna az anyakönyvvezetőt és a barátainkat.” – mesélte Imola.

Screen Shot 2013-10-24 at 10.16.25 AM.png

A helyszín egy pinduri kávézó helyisége volt, ahol a kb. 28 négyzetméterre zsúfolták be a 40 embert. A kávézó asztalait meghagyták körben a székekkel, ott ültek a vendégek szorosan egymás mellett, s a szertartást a terem közepén, barátok gyűrűjében tartották. Talán éppen a közelség miatt volt ilyen meghitt a szertartás.

Screen Shot 2013-10-24 at 10.17.24 AM.png

A legapróbb vendégekre is gondoltak – nekik egy játszó sarokkal készültek, ami tulajdonképp egy turkálós horgolt pokrócból, s egy játékokkal teli gyékény kosárból állt. Belépésükkor a gyerekek fújtak buborékot rájuk.

esk2.jpg

Az esküvőre mindent maguk készítettek – baráti segítséggel. Mindenben a sárga színt igyekeztek hangsúlyozni, mely a vidámságot és fényt jelenti számukra. Papírmadarakat hajtogattak, s ezeket lógatták be a térbe sárga bio-fonálon, melyet szintén turkálóból szereztek, mellettük pedig cserepes virágok és almából kivágott, valamint befőttes üveg gyertyatartók alkották a dekorációt.

Imola barátnőjének, Tündének hála a menyasszony újrahasznosított műanyagból készült fülbevalót viselt. A koszorúslányoknak gyönyörű, újrahasznosított virágokból készült kardísze volt. Imola fejdíszét vőlegénye ragasztotta és fonta, mivel – állítása szerint – ő maga nem volt különösebben ügyes ebben. A menüt padlizsánkrém és pirítós alkotta limonádé és bor kíséretében, melyet Tünde nászajándékba adott szappantortája tett még izgalmasabbá.

torta.jpg

„Sokan azt mondták utána, hogy úgy érezték, hogy egy francia filmbe pottyantak arra a pár órára...:) A szűk család és barátok voltak jelen. Sejtették, hogy valami agyament meglepetésszerű valamit tervezünk.:) A szappan torta nagy móka tárgya volt, a papírmadarakból pedig elég jól "fogyott".:)” – mesélte Imola.

Schnierer Kati

mi.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldeskuvo.blog.hu/api/trackback/id/tr615672018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása